Peter Logozar

"Make your life better"

Peter Logozar är en känd profil inom Taekwon-Do i Ljungby som till vardags jobbar som massageterapeuth, samtalscoach och föreningsledare.

Vem är jag. Massage. ” Jag är utbildad och diplomerad massage terapeut vid Komplementär medicinska högskolan i Malmö år 2002 och har sedan dess arbetat med massage och triggerpunkts (se text) behandling i Ljungby och Helsingborg, inom den privata sektorn, föreningar och den kommunala.

Jag är likaså certifierad massör genom branschrådet Svensk Massage och därigenom ansvarsförsäkrad. Jag arbetar med kroppens mjukdelsvävnader, vill säga muskler, hud och bindväv. Jag lägger fokus på att kombinerar massage- och muskeltöjnings tekniker och även ger träningsinstruktioner som kunden själv kan arbeta med. Som mångårig ledare och utövare av kampsporten Taekwon-Do har jag tillskansat mig gedigna kunskaper inom fysiskt träning och framför allt inom stretching.

Taekwon-Do. Kamp sports utövaren, Peter Logozar Tränat ITF TKD sedan -84, började som 14 åring då den dåvarande instruktören och Ljungby TKD’s grundare Semi Erdam fråga helt enkelt varför jag inte testar TKD då min store bror sysslade med kampsport när han bodde i Ljungby. Jag sa ja och från den första dagen blev jag fast, här var sporten som passade mig, då jag tillhör en generation som gillade kamp sportsfilmer så som Bruce Lee, Chuck Norris mm.

Som 17 åring fick jag ta över allt ansvar för föreningen då många av de äldre flyttade eller valde att sluta, det var en tuff period men också mycket lärorikt, en del misstag begicks men lärdom drogs av detta, vi som var kvar började åka på läger, utbildningar, tävlingar så sakta men säkert växte en struktur upp hos mig som person och i föreningen.

Under dessa 39 år som jag tränat och tävlat fortsätter jag att sprida min kunskap till alla som vill och behöver den, unga som gamla, både inom landet och utanför och det roligaste är att jag fortfarande lär mig. • Innehar 7’e graden • Internationell instruktör och graderingsansvarig. • Varit aktiv i den Svenska landslaget ITF som tävlande, assisterande coach. • Nationell och internationell domare för Svenska landslaget i ITF. • Klubbledare och tekniskt ansvarig för flertal klubbar.